Безплатна доставка до офис за поръчки над 49.99лв или до адрес над 75лв.

Хранително балансирана диета - Какво означава това?


Достигнахте до заключението, че искате да промените хранителните си навици и да направите вашата диета по-хранително балансирана. Поздравяваме Ви за това! Вие направихте най-важната стъпка към по-добър и по-здравословен живот. Но какво означава „хранително балансиран“? За да отговорим на този въпрос, първо трябва да разгледаме какво всъщност е хранителното вещество.

Преди да се заемем с темата, първо бихме искали да кажем, че идеята за този блог пост е да бъде възможно най-прост и изчерпателен. Тя е насочена главно към хора, които за първи път се заемат с изграждането на по-здравословни хранителни навици. Има много информация по въпроса за храненето, която определено трябва да проверите, ако искате да получите по-дълбоко разбиране.

 

Хранителните вещества

И така, какво са хранителните вещества? Хранителните вещества са молекули, които се намират в храните и са градивните елементи на всички живи организми. Те ни дават енергия, помагат ни да растем, да предотвратяваме болести, да регулираме химическите процеси и много повече. Хранителните вещества са основно това, което поддържа нашето тяло и общо здраве. Съществуват шест групи основни хранителни вещества, които могат да бъдат разделени на макро- и микроелементи.

Макроелементите са въглехидрати, протеини и мазнини, а микроелементите са витамини и минерали. Това, което правят макроелементите, е да осигури на тялото Ви енергия. Думата „макро“ предполага нещо по-голямо, така, че хората обикновено се концентрират върху това, когато планират своята диета. Въпреки това, ролята на микроелементите също е много важна и пренебрегването им може да има доста негативен ефект върху Вашето здраве. Сега, когато имате обща представа за хранителните вещества, нека разгледаме какво означава „балансирано“.

 

Постигане на баланс

Балансираното хранене означава, че ежедневно консумирате правилното количество калории, макро- и микроелементи. Съществуват различни подходи за това как можете да следите техните стойности. Някои хора вярват, че прецизното изчисляване е най-добрият начин да се уверите че сте здрави. Други смятат, че този подход не е съвместим с техния начин на живот и го възприемат като източник на стрес.

Който и път да решите да следвате, важното е да имате обща представа за това колко калории е необходимо на тялото Ви за да поддържа базовите метаболитни стойности. Тези стойности показват минималния брой калории, от които се нуждаете, за да поддържате тялото си функциониращо. Дневния прием на стойности под тези може да има пагубен ефект върху тялото ви. Най-простото обяснение за това как да постигнете баланс в диетата си е да се съсредоточите върху добавянето на различни хранителни вещества и да стоите настрана от нездравословни мазнини и захари.

 


Какво да правя сега?

Това изглежда като доста информация, но в действителност засегнахме само една малка част. Храненето е само по себе си научна област и при планирането на диетата трябва да се вземат предвид много фактори. Разнообразието от храни, които трябва да се комбинират, за да се получи балансирано хранене, може да откаже доста хора. Става още по-трудно, когато имате хранителни алергии.

Също така, не е реалистично да се очаква, че някой, който постоянно пътува за работа, ще може да направи всяко хранене здравословно и хранително едновременно. А в същото време, сегашното Ви здраве е това, което Ви дава възможност да работите. Повечето от нас дори не осъзнават колко голяма е ролята на храненето в ежедневието ни. Това се дължи най-вече на факта, че негативните ефекти от лошото хранене идват със закъснение.

Несъвместимостта между хранителните нужди и съвременния начин на живот е основната причина за създаването на SATURO. Той предлага балансирано и пълноценно хранене, като в същото време елиминира процеса на приготвяне. Той се предлага и в удобна бутилка, която не заема много място. Нашите напитки са съобразени и с хора с различни алергии и могат да бъдат използвани не само за смъкване, но и за наддаване на тегло. Не е нужно да ги консумирате постоянно, тъй като те могат да се комбинират и с друга храна. Ако напитките не Ви дават достатъчно гъвкавост и нямате нищо против процеса на подготовка за няколко секунди, можете да опитате и най-новото допълнение към нашето семейство - SATURO на прах. От него имаме два варианта - изцяло на растителна основа или на базата на суроватка.

 

В крайна сметка всички наши цели, планове, приоритети, взаимоотношения и мечти са зависими от нашето здраве и SATURO е тук, за да направи храненето по-лесно!

❤️ Харесва ти статията ни за "Хранително балансирана диета - Какво означава това?"? Сподели или харесай във Facebook! ❤️

Хей!

Знаеш ли, че в нашата фейсбук страница публикуваме редовно интересни, полезни и забавни неща.