Безплатна доставка до офис за поръчки над 49.99лв или до адрес над 75лв.

7 съвета за успешен старт на деня - По-малко стрес, повече успех!


Сутрините могат да бъдат трудни дори и за най-ранните птици... Винаги имаш усещането, че се бориш с времето, докато се бориш да се облечеш, да планираш деня си и да закусиш. В същото време отчаяно се опитваш да останеш буден и да си обещаеш, че никога повече няма да си лягаш толкова късно.

Ето защо направихме списък от 7 съвета, за да Ви помогнем да имате по-малко стресиращо и по-продуктивно начало на деня.

 

1. Оправете дрехите си предишната вечер.

Избирането на дрехи може да бъде едно от най-стресиращите и отнемащи време задачи всяка сутрин. Твърде често стигаме до момента „Нямам какво да нося“ и точно когато мислим, че имаме, се оказва че перфектното облекло е в коша за пране. В този момент сме принудени да хванем първото нещо, което видим и да тръгваме, знаейки, че това ще бъде един от онези дни...

Всичко това може лесно да се избегне, като се планира предварително. Подбирането на Вашето облекло вечерта ще намали стреса сутринта и ще Ви подсигури повече време за други задачи.

 

2. Планирайте деня си и поставените цели.

Планирането на деня и поставянето на реалистични цели е ключът към успеха. Ако обаче не го направите предната вечер, рискувате да се събудите и да не знаете откъде да започнете. Всичко се случва хаотично и в края на краищата губите ценно време, осъзнавайки, че имате твърде  много задачи.

Също така не можете да планирате ефективно, докато сте под стрес, така, че е най-добре да го направите вечер, когато сте спокойни и отпуснати. Освен това, хубаво е да използвате дневник или да добавяте задачи към календара на телефона.

 

3. Събудете се половин час по-рано.

Може би ще бъдете скептични по отношение на това. В края на краищата, нали идеята е за въвеждане на правила които да Ви помогнат да поспите повече? Ако искате да използвате нашите съвети, само за да добавите минути към будилника си, ОК! Истинската цел тук е да бъдем по-продуктивни и настроим за успешен ден.

Ставането по-рано от необходимото може да бъде от полза по няколко начина. Ще имате достатъчно време да се събудите спокойно и да не се почувствате под напрежение. Можете да използвате тези допълнителни минути, за да медитирате, да прегледате новините или просто да прочетете няколко страници от някоя книга. Или пък може би най-накрая ще можете да се насладите на спокойна закуска, докато се подготвяте за предстоящия ден.

 4. Игнорирайте телефона си.

Знаем, че борбата тук е голяма. Толкова е изкушаващо да “хвърлите” поглед на социалните мрежи и известията си веднага след като изключите алармата си... Обаче, поставяйки това на първо място сутрин, може да има лоши ефекти.

От една страна, можете да “скролвате” безсмислено и да загубите представа за времето. След което ще се напрегнете, докато се опитвате да преминете през всичките си други задачи. От друга страна пък може да се натоварите емоционално от най различни новини и събития.

 

5. Съхранявайте важните неща на определено място.

Това е краят на един дълъг работен ден. Накрая се прибирате вкъщи и сте готови да се отпуснете. В този момент наистина не обръщате внимание на това, къде оставяте някои неща. А сега си представете, че се готвите за работа на следващата сутрин. Облечени сте, готови да тръгнете за работа, и тогава осъзнаете, че не можете да намерите ключовете и портфейла си.

Цялата Ви сутрешна рутина е съсипана просто защото не знаете къде сте оставили две основни неща. Най-добрият начин да избегнете това е да си изградите навика да поставяте основните неща на определено място, за предпочитане близо до входната врата. Мотивирайте се да направите това веднага след като се приберете вкъщи, тъй като най-вероятно ще забравите да го направите по-късно.

  

6. Оставете слънцето да влезе.

Веднага щом се събудите, отворете завесите и се насладете на слънчевата светлина. Естествената светлина не само ще събуди тялото Ви, но и ще спомогне за синхронизиране на цикъла на сън / събуждане.

Събуждането и усещането на слънцето върху кожата Ви създава предпоставка за перфектната сутрин. За съжаление не всеки живее на място, където това е възможно ежедневно. В този случай погледът към светлината за събуждане е добра идея, тя стимулира и спомага за балансирането на хормоните Ви.

 

7. Не пропускайте закуската.

Не е чудно, че закуската е наречена „най-важното ястие за деня“. Някои от невероятните предимства на изграждането на навик за закуска включват по-добра концентрация, подобрена памет и настроение. Закуската също така Ви дава голямо енергийно стимулиране и спомага за поддържането на цялостното Ви здраве.

В същото време закуската може да бъде и малко досадна защото отнема време за да се  подготви и повечето хора са склонни да я пропускат. Също така консумацията на голямо количество закуска може да Ви накара да се почувствате до толкова наситени, че да попречи на успешния старт на деня.

Тук се появяваме и ние. SATURO може да помогне закуската Ви да бъде най-лесната част от Вашата сутрин. Можете да изберете някоя от готовите напитки или да използвате нашия SATURO на прах който да миксирате според нужния прием на калории. При всички положения ще можете да избегнете „хранителната кома“, докато се чувствате заситени, пълни с енергия и готови да извлечете максимума от деня си.

 

8. SATURO Кафе.

Това е специален хак за всички любители на кафето.

Понякога нямате време да си направите чаша горещо кафе, така, че просто решавате да си вземете от някъде в движение. Проблемът е, че много неща могат да се случат през това време... Задръстване, промяна в плана или просто телефонно обаждане могат да Ви лишат от удоволствието наречено сутрешно кафе. SATURO Кафе е най-лесния и удобен вариант да сте сигурни, че това няма да се случи!

❤️ Харесва ти статията ни за "7 съвета за успешен старт на деня - По-малко стрес, повече успех!"? Сподели или харесай във Facebook! ❤️

Хей!

Знаеш ли, че в нашата фейсбук страница публикуваме редовно интересни, полезни и забавни неща.